Ga naar inhoud
Still

De oplossing?

Regie: Sander Francken
Speelfilm over opkomend facisme waarin vijf jonge mensen een garage van de ondergang willen redden. Ze zijn een aantrekkelijke prooi voor een 'nieuwe' politieke partij en komen alle vijf voor een keuze te staan.
Het gaat slecht met Garage Van Dijk. Crisis. Het regent rekeningen. Vijf jonge mensen proberen te redden wat er te redden valt. Ze vormen een aantrekkelijke prooi voor een 'nieuwe' politieke partij. Alle vijf komen ze voor een keuze te staan. Een film over opkomend facisme, gemaakt in opdracht van de Anne Frank Stichting. Aanvankelijk wilde de jury van de Nederlandse Filmdagen deze film in 1983 bekronen met het Gouden Kalf voor Beste Film maar hij bleek niet te voldoen aan de reglementen, waarop de prijs is omgezet naar een Eervolle Vermelding.
Titel: De oplossing?
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 5 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1983
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Eervolle Vermelding (1983)
Sander Francken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still