Ga naar inhoud
Horrorfilm over een moordlustige lift in een kantoorgebouw die mysterieuze ongevallen veroorzaakt. Een liftmonteur moet de lift onderzoeken.
Succesvolle horrorfilm over een moordlustige lift die mysterieuze ongevallen veroorzaakt. Een liftmonteur moet de lift onderzoeken en stuit op een niet meewerkende leverancier en een verslaggeefster die een complot vermoedt. De film werd binnen dertig dagen en met een klein budget opgenomen. Dit speelfilmdebuut van Dick Maas werd in 1983 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie. In 2001 maakte Maas Down, de Engelstalige 'remake'.

Credits

Scenario
Production Design
Muziek
Productiebedrijf
Sigma Pictures Productions b.v.
Distributie
Tuschinski Filmdistribution

Titel: De lift
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 1983

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1983)
Dick Maas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still