Net als een laatste zomerdag draagt deze kort film een vaag verlangen, een welhaast wanhopige drang tot genieten en de wetenschap van een onafwendbaar einde in zich.
Gadegeslagen door een jongetje strijken op een verlaten strand een man en een vrouw onafhankelijk van elkaar neer. De twee weten van elkaars bestaan niet af, tot zij aanstekelijke muziek aanzet en begint te dansen. Er lijkt iets moois op te bloeien, maar dan bemoeit het jongetje zich met de situatie. Net als een laatste zomerdag draagt de film een vaag verlangen, een welhaast wanhopige drang tot genieten en de wetenschap van een onafwendbaar einde in zich.

Credits

Producent
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Sam Film Produkties

Titel: De laatste zomerdag
Jaar: 2003
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01