Ga naar inhoud
Humoristische speelfilm waarin een theaterkomiek terugkijkt op zijn jeugd in een arm molenaarsgezin en de haat-liefdeverhouding met zijn ogenschijnlijk gestoorde broer.
Humoristische speelfilm waarin een theaterkomiek (Freek de Jonge) terugkijkt op zijn jeugd in een arm molenaarsgezin. De film toont zijn ambities als goochelaar, het redden van zijn ogenschijnlijk gestoorde broer uit een gesticht, een rijke opa, een opdringerige moeder, een suïcidale vader en veel dode vliegen. De illusionist - een filmisch vervolg op De Jonge's theatervoorstelling De tragiek uit 1981 - won in 1984 een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm.

Titel: De illusionist
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1983

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1984)
Gerard Thoolen
Beste Lange Speelfilm (1984)
Jos Stelling

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1984)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still