Drieluik over Turkse migrantenfamilie in Amsterdam-Oost legt bloot hoe in drie generaties de assimilatie met het tweede vaderland totaal is zonder dat Turkse tradities, cultuur en familieband verloren zijn gegaan.
In drie delen van vijftig minuten wordt een treffend portret geschetst van de Turkse familie Genco. Het kleine winkeltje in Amsterdam-Oost dat gastarbeider Mustafa Genco dertig jaar geleden begon, is dankzij inzet van de hele familie inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende supermarkt annex slagerij. De diverse familieleden vertellen openhartig over hun drijfveren, hun dromen en de soms knellende familieband. 'Je voelt je schuldig als je niet in de winkel werkt. Maar het is lastig, ze zijn allemaal je vader en je moeder.' De Genco's geven ieder hun eigen invulling aan het leven met twee achtergronden en talen. Zo kiest de negentienjarige, in Nederland geboren en getogen kleinzoon Emrah toch voor een zeventienjarige, Turkse bruid. Het verhaal van de Genco's is een rake dwarsdoorsnede van een immigrantenfamilie in Nederland, die evenzeer geassimileerd is, als de Turkse tradities en cultuur trouw gebleven.

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: De Genco's, een Turks familie-epos
Jaar: 2005
Duur : 50 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.