Ga naar inhoud
Still

De gelukkige huisvrouw

Regie: Antoinette Beumer
Geen roze wolk, maar een zwangerschapspsychose voor Carice van Houten in verfilming van de gelijknamige bestseller van Helen van Royen. Ondanks alle ellende mag er ook gelachen worden.
De verfilming van Heleen van Royens semiautobiografische bestseller bewaart de mix van drama, ironie en een vleugje seks. Het jonge koppel Lea en Harry heeft alles wat hun hartje begeert: een goede baan, sociale status, chic huis en een ongedoofde lust. Een baby zou het geluk compleet maken, vindt Harry. Lea twijfelt, maar laat zich overtuigen. De bekende roze wolk blijft echter uit. Na een rampzalige bevalling - goed voor tien minuten pure horrorcinema - belandt Lea in een zwangerschapspsychose, compleet met een verborgen boodschap en een moordpoging op de pasgeboren spruit. Het komt tot een gedwongen opname, waar ze met frisse tegenzin (groeps)therapie ondergaat. Een personage dat aan razendsnelle stemmingswisselingen lijdt is de ideale staalkaart voor Carice van Houtens talent. Schijnbaar moeiteloos combineert ze paranoia, brutale humor, drama én komedie. Hetzelfde kan worden gesteld van Antoinette Beumer, die na jarenlange tv-ervaring en de documentaire See You in Vegas hier haar speelfilmregiedebuut maakt.
Titel: De gelukkige huisvrouw
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Vakspecial

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2010)
Carice van Houten

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2010)
Jaap Spijkers

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still