Ga naar inhoud
Erotische thriller over een pas gescheiden huisarts die sinds een maand met haar zoontje in een kil flatgebouw woont. Na de moord op haar huishoudster maakt ze kennis met haar flatgenoot Eric.
Erotische thriller over een pas gescheiden vrouw die een relatie aangaat met haar van moord verdachte buurman. Huisarts Roos Hartman woont sinds een maand met haar zoontje in een kil flatgebouw aan zee. Na de moord op haar huishoudster maakt ze kennis met Eric, een reclameschrijver die in dezelfde flat woont. Ondanks waarschuwingen van haar patiënten en buren trekt Roos, die zich in de grimmige omgeving van de flat waar iedereen bij elkaar naar binnen kan gluren onveilig voelt, meer en meer naar haar flatgenoot toe. Al snel vermoedt iedereen behalve Roos dat Eric de moordenaar is. Na het nodige speurwerk groeien tenslotte ook bij haar de twijfels over zijn onschuld. Met de oorspronkelijke titel Heatwave was het de bedoeling dat Jean van der Velde's scenario zich in Los Angeles zou afspelen, maar de locatie werd uiteindelijk verplaatst naar Scheveningen en de titel omgedoopt tot De flat.

Titel: De flat
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (1994)
Victor Löw

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still