Ga naar inhoud
Gedramatiseerde interpretatie van de val van Srebrenica. Acht jaar na dato staan drie betrokkenen bij het drama opnieuw tegenover elkaar bij het Joegoslavië Tribunaal.
Driedelige televisieserie laat het actuele politiek-maatschappelijke drama rondom de val van de enclave Srebrenica zien door de ogen van drie hoofdrolspelers. Acht jaar na dato worden de voormalige Bosnische Dutchbat-tolk Hadzic, de Servische sergeant Bokan en de Nederlandse minister van defensie Terhoef bij het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag opnieuw met elkaar geconfronteerd. De rode draad in het drieluik is het verhaal van Hadzic. Hij werkt als tolk bij het Tribunaal in Den Haag en heeft maar één doel voor ogen, het terugvinden van zijn verdwenen familie. In deel één meent Hadzic bij een proces sergeant Bokan te herkennen als een van de agenten die zijn familie heeft weggevoerd. Als Bokans zaak wordt geseponeerd gijzelt Hadzic de ex-sergeant. Deel twee is het verhaal van Bokan. Hij probeert zijn verbitterde kidnapper van zijn onschuld te overtuigen. In het derde deel staat Terhoef centraal. Een aantal jaren na de gijzelingsactie reist de ex-minister als lid van een Europese delegatie af naar Srebrenica. Zijn korte verblijf loopt uit op een nachtmerrie.

Titel: De enclave
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2002)
Willem van de Sande Bakhuyzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still