Smakelijke sterrencast zet tanden in culinaire thriller waar een naïeve buitenstaander vermoedt dat haar nieuwe vriendenkring wellicht over lijken gaat.

Karen verkast samen met haar gezin van de grote stad naar een chique villawijk. Daar weet de enigszins naïeve vertaalster binnen de kortste keren een nieuwe vriendinnenclub van Gooische vrouwen aan te boren. Zij lijken hun dagen uitsluitend te vullen met luxe hobby’s zoals culinaire festijnen, waarbij de wijn én hun mannen over de tong gaan. Met het onbetwiste alfamannetje van het stel beleeft Karen een buitenechtelijke affaire. Dat is niet de enige indicatie dat er onder het dunne laagje vernis van de jetset een wereld van rottigheid schuil gaat. Is Karen paranoïde als ze een sinister moordcomplot denkt te zien in een noodlottige brand en zelfmoord? De thematiek dat niets is wat het lijkt is een kolfje naar regisseur Robert Jan Westdijks hand. In de conventioneel vertelde thriller met een groot acteursensemble zorgen camerawerk en een Basic Instinct-achtige soundtrack voor een onheilspellend sausje. Gebaseerd op de bestseller van Saskia Noort met een radicaal aangepast einde.

Titel: De eetclub
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still