Ga naar inhoud
Historisch misdaaddrama gebaseerd op waargebeurde feiten. Een jonge, levenslustige vrouw raakt verzeild in een criminele bende die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt.


Historisch misdaaddrama, gebaseerd op waargebeurde feiten. Johanna, een jonge en levenslustige vrouw, is via haar man Ties verzeild geraakt in de zogeheten Ossche bende die bijna dagelijks samenkomt in haar café in de industriestad. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord. Johanna wil breken met de misdaad en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry. Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. Ondertussen is de marechaussee, die de machteloze politie te hulp is geschoten, vastbesloten om met de bende af te rekenen. Door hun harde optreden escaleert de situatie nog meer. De bende van Oss hield heel Nederland jarenlang in zijn greep en veroorzaakte de val van het laatste vooroorlogse kabinet. De film toont een strijd over goed en fout, macht en machteloosheid, liefde en verraad.

Titel: De bende van Oss
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2011)
Het Paleis van Boem

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2011)
Frank Lammers
Beste Scenario (2011)
Paul Jan Nelissen
Beste Scenario (2011)
André van Duren
Beste Production Design (2011)
Dirk Debou
Beste Mannelijke Bijrol (2011)
Jaap Spijkers
Beste Camera (2011)
Piotr Kukla

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still