De podiumkunsten zijn zwaar getroffen door de gevolgen van de COVID-19-pandemie. Ook De Nationale Opera staat voor een grote uitdaging: hoe kunnen ze de enorme inspanning die Le Nozze di Figaro van hen vraagt de moeite waard maken, zonder publiek?

Met een voorbereidingstijd van twee jaar en voorstellingen die al lang van tevoren uitverkocht zijn, is de opera Le Nozze di Figaro van Mozart een ambitieuze internationale productie van de Nationale Opera. Als het operahuis moet sluiten door COVID-19, wordt ieders grootste angst werkelijkheid. Wat is een opera zonder publiek? Hoe zorgen ze ervoor dat al het harde werk niet voor niets is geweest? In de geest van Le nozze di Figaro en in de stijl van de opera buffa (komische opera) maakt Crazy Days duidelijk hoe belangrijk het is om iets moois te creëren, juist in deze krankzinnige pandemische tijden.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Docmakers
Omroep
AVROTROS
Distributie
Cinema Delicatessen
Muziek
NKO

Titel: Crazy Days
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills