Ga naar inhoud
Korte zwijgende documentaire over kaasmakenin Nederland. Boeren en boerinnen in authentieke klederdracht produceren de beroemde kleine ronde kaasjes. Live begeleid door speciaal gecomponeerde muziek.
Korte zwijgende documentaire over de kaasindustrie in Nederland. Boeren en boerinnen in authentieke klederdracht produceren de beroemde kleine ronde kaasjes. Per week worden er maar liefst 600.000 op de kaasmarkt van Alkmaar verhandeld. Een deel ervan vindt zijn weg naar de havens en wordt verscheept naar het buitenland.

Credits

Productiebedrijf
Hollandsche Film

Titel: Comment se fait le fromage en Hollande
Jaar: 1909
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Plattelandsprogramma
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.