Ga naar inhoud
Toneelbewerking waarin vier oude studievrienden op elkaar worden teruggeworpen. Hun vriendschapsband blijkt in dit drama helaas niet bestand tegen de tand des tijds en zelfzuchtige ambities.
Vier oude studievrienden, succesvol als Tweede Kamerlid, gemeenteambtenaar, advocaat en toneelregisseur, worden door omstandigheden tijdelijk op elkaar teruggeworpen. Achter de schermen worstelen de heren namelijk allemaal met nijpende problemen. Uit solidariteit besluiten ze elkaar te helpen, maar de oude vriendschap en vroegere verwachtingen blijken niet bestand tegen de tand des tijds en hun zelfzuchtige ambities. Filmdrama, geïnspireerd op het gelijknamige toneelstuk van Het Toneel Speelt.

Titel: Cloaca
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 49 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: De keuze van Lijsttrekkers 2006
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2003)
Gijs Scholten van Aschat
Speciale Juryprijs (2003)
Jaap Spijkers
Speciale Juryprijs (2003)
Pierre Bokma
Speciale Juryprijs (2003)
Peter Blok

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)
Publieksprijs (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still