Ga naar inhoud
Still

Carmen van het noorden

Regie: Jelle Nesna
Jonge rechercheur valt voor de mooie, vrijgevochten Carmen. Eigentijdse hiphopversie van de opera van Bizet en een remake van de zwijgende film Een Carmen van het noorden uit 1919.
De jonge en onzekere rechercheur Joz staat op het punt om te trouwen met de Marokkaanse Maryam. Onverwachts krijgt hij de grote zaak toegewezen van de moord op een prostituee. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onderzoek de verleidelijke Carmen ontmoet, een mooie, vrijgevochten en ambitieuze jonge vrouw. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Hij is ervan overtuigd dat zij de grote liefde voor het leven is. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn. Naar de gelijknamige novelle uit 1845 van Prosper Mérimée. Carmen van het noorden is een urban muziekfilm, de eigentijdse hiphopversie van de wereldwijd bekende, klassieke opera van Georges Bizet en een remake van de zwijgende film Een Carmen van het noorden uit 1919 van Maurits Binger en Hans Nesna (de grootvader van de regisseur), die in 2007 opgenomen is in de Canon van de Nederlandse Film.
Titel: Carmen van het noorden
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2009)
Pieter Perquin (Perquisite)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still