Ga naar inhoud
Tragikomische dansadaptatie van de opera Carmen in ouderwetse slapstickstijl. Met vier dansers in een verlaten Tsjechische kolenmijn, aangepaste muziek van Bizet en choreografie van Jirí Kylián.
In ouderwetse slapstickstijl gefilmde dansadaptatie in zwart-wit van de opera Carmen laat vier dansers hun tragikomische verhaal uitbeelden in de groeven van een verlaten Tsjechische kolenmijn op de expressieve muziek van Georges Bizet (door componist Han Otten bewerkt en aangevuld met eigen composities) en op de - ter plekke gemaakte - choreografie van choreograaf Jirí Kylián.

Titel: Car Men
Jaar: 2006
Duur : 28 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still