Auteurs­film in mini­mal­is­tische animatievorm, waarin een Belg anno 1914 wraak wil nemen voor de verkrachting van zijn dochter. Hij trekt daartoe met een elitekorps in een pantser­wagen richting het Oostfront.

Net als Jean Lemarin anno 1914 in Buenos Aires de wereldtitel worstelen wint, wordt zijn dochter thuis in Oost­ende verkracht door Duitse soldaten. De Belg zweert wraak en neemt samen met zijn trainer en zijn neef dienst bij een pres­tigieus korps dat met pantser­wa­gens richting het Oost­front trekt. Auteurs­film in animatievorm, waarin de protag­o­nist ongewild in een drama­tische odyssee rond de wereld terechtkomt. In een sobere animati­estijl en in mini­mal­is­tische maar essen­tiële scènes stort Jeans roman­tische 19e-eeuwse wereld­beeld onher­roe­pelijk in.

Titel: Cafard
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte