Ga naar inhoud
Still

Brozer

Regie: Mijke de Jong
Vervolg op Broos, waarin vijf zussen een dramatische familiebijeenkomst meemaakten. Nu, vijftien jaar later, heeft één van hen ongeneeslijke kanker. De zussen staan elkaar bij tijdens het verdrietige proces.
Vervolg op Broos (1997), over vijf zussen en een dramatisch verlopen familiebijeenkomst. Bijna vijftien jaar later heeft één van hen kanker. Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt het leven voor haar een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan en om grip te krijgen op de vergankelijkheid. Een intense speelfilm waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.

Titel: Brozer
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.