Ga naar inhoud
Still

Bride Flight

Regie: Ben Sombogaart
Bitterzoet drama over drie jonge vrouwen en één ambitieuze man die naar Nieuw-Zeeland emigreren om hun dromen waar te maken. Het lot bepaalt dat zij voor altijd verbonden blijven.
Drie jonge vrouwen staan in 1953 aan het begin van een nieuw leven in het verre Nieuw-Zeeland, waar verloofdes op hun aankomst wachten. Tijdens de vlucht van Londen naar het nieuwe thuisland ontmoeten Esther, Marjorie en Ada de aantrekkelijke en ambitieuze Frank. Ze vallen alledrie voor de charmes van deze vrije man, die heel anders in elkaar zit dan hun aanstaande echtgenoten. Toch houden ze vast aan hun oorspronkelijke plan. Het drama begint zich echt te ontspinnen als ze ieder een eigen kant op gaat in Nieuw-Zeeland. Ada vertrekt met haar religieuze man naar een donkere bunkerwoning waar zij haar twijfels en schuldgevoelens probeert te negeren. Esther vecht zich vrij en start een carrière als mode-ontwerpster, terwijl Marjorie haar droom van een kinderrijk gezin wil vervullen. Frank vindt een lokale partner en begint met de aanleg van zijn gedroomde wijngaard. De emigratie lijkt succesvol, maar dan brengt het lot de vier al snel weer samen op een bitterzoete manier die hun leven voor altijd verandert.
Titel: Bride Flight
Jaar: 2008
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Doven & Slechthorenden Blinden & Slechtzienden

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2009)
Pleuni Touw

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2009)
Micha Hulshof

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still