Hartverwarmende familiefilm over het actuele onderwerp van concentratieproblemen bij jonge kinderen. Animaties illustreren de grappige fantasieën van de beweeglijke Brammetje Baas.

Familiefilm snijdt op speelse wijze het actuele onderwerp aan van concentratieproblemen bij jonge kinderen. De zevenjarige Brammetje Baas denkt veel na over de wereld om hem heen en heeft originele ideeën. Hij heeft ook ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De rechtlijnige meester Vis heeft geen oog voor de oorzaak, waarom het jongentje zo beweeglijk en ongeconcentreerd is. Hij zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden. De oplossing ligt in inleving in Brammetjes belevingswereld. Zijn grappige fantasieën worden geïllustreerd met vrolijke animaties.

Titel: Brammetje Baas
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01