Ga naar inhoud
Still

Bolletjes blues

Regie: Karin Junger, Brigit Hillenius, NSC
Urban muziekfilm, met Nederlandse rappers in de hoofdrollen, wisselt realistische scènes met gezongen scènes af over problematiek van bolletjesslikken met humor en soul.
Urban hiphop muziekfilm, met bekende Nederlandse rappers in de hoofdrollen, brengt problematiek van bolletjesslikkers in speelfilmvorm onder de aandacht. Spike (Maurits Negativ Delchot) komt op jonge leeftijd uit Suriname naar Nederland om een opleiding te volgen. Hij trekt bij zijn hulpbehoevende tante in de Bijlmer in. Hij kan echter niet aarden op school en sluit zich uit geldnood aan bij bende van Delano (Sugacane) voor kruimelwerk. De wereld van blingbling, doekoe en status bevalt Spike goed, ook al woont hij achter kippengaas in de kelder. Dan wordt hij verliefd op winkeliersdochter Rosalie (Sophie van Oers) en wil hij echt geld verdienen. Zijn eerste trip als bolletjeskoerier naar Suriname loopt niet volgens plan. De regisseurs kozen voor afwisseling van harde, realistische scènes met gezongen of gerapte scènes om een 'dramatisch maar swingend verhaal te vertellen'. Ook is zo veel mogelijk op locatie gefilmd met jongeren van de straat. De rake raps komen bovendien authentiek over.
Titel: Bolletjes blues
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2006)
Tymen Geurts
Beste Muziek (2006)
Jos Jansen
Beste Muziek (2006)
Bart van de Lisdonk
Beste Muziek (2006)
Giorgio Tuinfort

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2006)
Karin Junger
Beste Acteur (2006)
Maurits Delchot
Beste Production Design (2006)
Vincent de Pater
Beste Scenario (2006)
Brigit Hillenius

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still