Ga naar inhoud
Still

Blind

Regie: Tamar van den Dop
Schrijnend sprookje over de louter op gevoel gebaseerde liefde tussen de blinde Ruben en zijn lelijke voorleester Marie, die voor het eerst van haar leven mooi wordt gevonden.
Ruben (Joren Seldeslachts) en Marie (Halina Reijn) zijn allebei beschadigd. Ruben is blind, Marie volgens de algemeen heersende normen lelijk. Ze vinden elkaar, wanneer Marie door Rubens moeder (Katelijne Verbeke) wordt aangesteld om hem voor te lezen. De louter op gevoel gebaseerde liefde tussen de twee leidt tot jaloezie bij de moeder en ze is dan ook blij wanneer ze te horen krijgt dat door een operatie haar zoon het zicht weer terug kan krijgen. Marie verdwijnt, bang om vanwege haar uiterlijk te worden afgewezen. De door Tamar van den Dop geregisseerde film speelt zich af grotendeels af in een in sneeuw gehuld landgoed, waar de albino Marie bijna in opgaat. Het huis is steeds in schemer gehuld, de kleuren zijn flets, behalve in de verbeelding van Ruben. De muziek, geschreven door Tom Holkenborg, ondersteunt het melancholische karakter van het schrijnende sprookje.
Titel: Blind
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2007)
Tom Holkenborg

Andere prijzen

MovieSquad Award (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still