Een wetenschappelijke verantwoorde maar toch voor het grote publiek gemaakte documentaire over de parallellen in het gedrag van mens en dier. Oscarnominatie voor beste documentaire in 1973.
In deze documentaire observeert Haanstra menselijk gedrag bij dieren en dierlijk gedrag bij mensen, op zoek naar aanknopingspunten die als verklaring voor sociaal gedrag van laatstgenoemde kunnen gelden. Door de gedragspatronen van dieren op film vast te leggen houdt Haanstra de kijker een spiegel voor. Door uiterst geduldig wekenlang in schuilhutten op het juiste moment te wachten, wist hij bijzondere beelden te verzamelen. Bij de beesten af werd in 1973 genomineerd voor een Oscar voor beste documentaire.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films

Titel: Bij de beesten af
Jaar: 1972
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still