Ga naar inhoud
Stills

Beyond the Sun

Regie: Yazan Rabee
Een jonge Syrische man moet zijn dienstplicht vervullen in een gevangenis. Daar komt hij voor een onmenselijk dilemma te staan. Kan hij dit overleven zonder anderen te schaden?
Nader moet zijn dienstplicht vervullen als bewaker in een Syrische gevangenis. Daar ziet hij hoe een collega zich te buiten gaat aan het martelen van een gedetineerde. De jonge man weigert in dit korte drama het bevel van zijn officier Abu Hanan om zelf ook deel te nemen aan deze praktijken. Maar die keuze wordt door de leidinggevende niet zomaar geaccepteerd. Zal Nader een oplossing kunnen vinden om binnen de muren van deze instelling te overleven, zonder daarbij anderen te schaden?

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
St. Joost School of Art & Design
Distributie
Wind Cinema
Titel: Beyond the Sun
Jaar: 2022
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills