Ga naar inhoud
Registratie van de totstandkoming van het experimentele theaterstuk Volk door het Toneelhuis Antwerpen, onder leiding van acteur en theatermaker Josse the Pauw.
De Vlaamse acteur en theatermaker Josse de Pauw vindt het theater een veilige plek, vertelt hij voor de camera van documentairemaker Britta Hosman. Hosman legde de totstandkoming vast van het omstreden experimentele toneelstuk Volk, dat door het Toneelhuis Antwerpen, onder leiding van De Pauw, ondanks dodelijke kritieken voor uitverkochte zalen, werd opgevoerd. Het zoeken naar de juiste vorm, de soms moeizame omgang met de acteurs, de verwerking van de slechte recensies - het wordt allemaal nauwgezet en soms pijnlijk confronterend vastgelegd. Ook de spelers van het Toneelhuis blijken niet goed te begrijpen wat De Pauw precies voor ogen staat met zijn stuk. De registraties worden afgewisseld met interviews met De Pauw waarin hij zijn visie geeft op toneel, de theaterwereld en de grote, boze wereld daarbuiten. 'In het theater kun je jezelf tonen. Dat zou ik daarbuiten nooit durven.'

Credits

Set geluid
Omroep
VPRO TV
Distributie
VPRO TV

Titel: Beter dan leven
Jaar: 2006
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still