Leaders voor televisieprogamma's, videoclips en games, maken allen gebruik van dezelfde beelden en stijlen om hun berichten over te brengen. Coenen doet dat met Baghdad Disco op zijn eigen manier.
Leaders voor televisieprogamma's, advertenties, videoclips en games, maken allen gebruik van dezelfde beelden en stijlen om hun berichten over te brengen. Terwijl we van het ene naar het andere kanaal zappen, struikelen cartoon-figuren, werelbollen, driedemensionale brieven over elkaar heen om de informatie die ze willen presenteren extra te accentueren. Arno Coenen goot zijn Baghdad Disco in precies die vorm, met glimmende en gladde iconen die niet in het minst last lijken te hebben van de zwaartekracht.

Credits

Productiebedrijf
Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) / Montevideo
Distributie
Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) / Montevideo

Titel: Baghdad Disco
Jaar: 2005
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.