Ga naar inhoud
Still

Baby Blue

Regie: Theo van Gogh
Grotendeels Engels gesproken psychologische thriller over een verzekeringsagent die vreemdgaat met zijn nieuwe overbuurvrouw. Samen beramen ze een plan om haar echtgenoot uit de weg te ruimen.
Als film noir bestempelde, grotendeels Engels gesproken, psychologische thriller speelt zich af tijdens een hete zomer in een kille nieuwbouwwijk. Het leven van verzekeringsagent Peter en zijn als stewardess werkzame vrouw Marian verandert abrupt als tegenover hen een Brits stel komt wonen. Peter is onder de indruk van de mysterieuze mooie Laura wiens oudere partner Ron, net als Marian, veel in het buitenland verkeert. Na het verlies van zijn baan worden Peters visites aan Laura steeds frequenter. Laura's ogenschijnlijk perfecte huwelijk blijkt een zwarte zijde te hebben en ook Peters relatie met Marian is inmiddels bekoeld. Peter en Laura voelen zich zo tot elkaar aangetrokken dat ze een ingenieus plan beramen om Ron uit de weg te ruimen. Er volgt een reeks van intriges en seksuele intimidaties.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Omroep
VARA TV
Distributie
Buena Vista International (Netherlands) BV
Titel: Baby Blue
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still