Groten­deels Engels gesproken psychol­o­gische thriller over een verzek­er­ingsagent die vreemdgaat met zijn nieuwe over­bu­urvrouw. Samen beramen ze een plan om haar echtgenoot uit de weg te ruimen.
Als film noir bestem­pelde, groten­deels Engels gesproken, psychol­o­gische thriller speelt zich af tijdens een hete zomer in een kille nieuw­bouwwijk. Het leven van verzek­er­ingsagent Peter en zijn als stew­ardess werkzame vrouw Marian veran­dert abrupt als tegen­over hen een Brits stel komt wonen. Peter is onder de indruk van de mysterieuze mooie Laura wiens oudere partner Ron, net als Marian, veel in het buiten­land verkeert. Na het verlies van zijn baan worden Peters visites aan Laura steeds frequenter. Laura’s ogen­schi­jn­lijk perfecte huwelijk blijkt een zwarte zijde te hebben en ook Peters relatie met Marian is inmid­dels bekoeld. Peter en Laura voelen zich zo tot elkaar aangetrokken dat ze een inge­nieus plan beramen om Ron uit de weg te ruimen. Er volgt een reeks van intriges en seksuele intimidaties.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Omroep
VARA TV
Distributie
Buena Vista International (Netherlands) BV

Titel: Baby Blue
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01