Ga naar inhoud
HiRes_PoliticalLandscapes_Stills_02.jpg

As political landscapes dissolve

Regie: Zora Ottink
Wat is mijn identiteit ten tijde van klimaatverandering en politieke omwentelingen, vraagt filmmaker Zora Ottink zich af in dit poëtisch beeldverhaal vol breed uitwaaierende associaties dat begint in haar badkamer.
Is een stabiele identiteit eigenlijk wel mogelijk in het huidige politieke klimaat? Dat vraagt filmmaker Zora Ottink zich af in dit korte surrealistische beeldverhaal, dat ze op 16mm draaide. De film begint stabiel in Ottinks badkamer waar ze zich aan het scheren is, maar wanneer ze vervolgens een smeltend sneeuwlandschap in stapt, beginnen ideeën op associatieve manier van betekenis te veranderen: scheermessen, sneeuwschuivers, genderverhoudingen en identiteitspolitiek. Alles is in een constante flux van voortdurend veranderen, vervallen en zich weer manifesteren.

Credits

Producent
Coproducent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Zora Ottink
POSTER_As_political_landscapes_dissolve.jpg
Titel: As political landscapes dissolve
Jaar: 2023
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Debuutcompetitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.