Ga naar inhoud
Stills kleiner voor PP

Arjan's Big Year

Regie: Michiel van den Bergh
Vogelaar Arjan Dwarshuis is een man met een missie: hij wil binnen een jaar zoveel mogelijk verschillende vogels wereldwijd spotten. Deze documentaire volgt hem tijdens zijn noeste recordpoging.
Meer dan 6042 vogelsoorten moet Arjan Dwarshuis binnen een jaar zien om het record vogelspotten te verbreken. De jonge vogelaar wordt in deze documentaire een jaar lang gevolgd, tijdens wat in de vogelwereld bekend staat als een Big Year. Dwarshuis reist door veertig landen en beleeft persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Tegelijkertijd toont de film de enorme verwoesting die de mens aan het leefgebied van vogels heeft aangebracht, evenals de succesverhalen van de lokale natuurbescherming.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
vandenberghproductions
Distributie
Gusto Entertainment
Titel: Arjan's Big Year
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills