Fantasiefilm met special effects en luchtige grapjes waarin de vrienden uit de tv-serie Het huis Anubis zich in een andere tijdsdimensie begeven om de geschaakte Nienke uit de handen van de harteloze graaf Rohan te redden.
De fantasiefilm mixt mythologie met middeleeuwen, geestverschijningen, tijdreizen, sprookjesfiguren, special effects en luchtige grapjes tot een spannend verhaal, waarin de negen onafscheidelijke vrienden uit de bekende tv-serie Het huis Anubis zich in een andere tijdsdimensie begeven. Via een poort in een verlaten dorp komen ze terecht in de middeleeuws aandoende wereld van graaf Rohan, die graag zijn hart voorgoed wil laten verstenen. Daarom heeft hij een de vrienden, Nienke, geschaakt. Om hun vriendin uit de handen van deze harteloze Rohan te redden, moeten Fabian, Jeroen, Noa, Appie, Amber, Mick, Joyce en Patricia de zeven zonden van ijdelheid, lust, traagheid, vraatzucht, hebzucht, woede en wraak zien te overwinnen. Die zonden zijn door Rohan op weg naar zijn kasteel in listige valstrikken verhuld. Alleen wie ware liefde heeft, kan het duistere plan van de graaf verijdelen. Zo bevat dit kleurrijke verhaal ook de moraal van liefde en vriendschap.

Titel: Anubis en het pad der 7 zonden
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Hoofdprogramma, Doven & Slechthorenden, Kids & Jongeren
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still