Ga naar inhoud
Still

Antarctica - A Ticket to Eternity

Regie: Rolf Orthel
Documentaire over mensen in het zuidpoolgebied. Gaandeweg veranderde Antarctica in een speeltuin voor avonturiers en onderzoekers.

Lange documentaire over mensen in het zuidpoolgebied. Vele generaties ontdekkingsreizigers trokken de afgelopen decennia naar het diepe zuiden. Gaandeweg verloren de ontberingen aan belang en veranderde Antarctica in een speeltuin voor avonturiers en onderzoekers. Rolf Orthel volgde tussen 1990 en 1994 een aantal poolreizigers en verdiepte zich in hun denkwereld en drijfveren. Enkelen blijken geïnspireerd door de heroïek van vroeger dagen. De meesten van hen willen echter op een eigentijdse manier kennis en begrip verwerven over de wetenschappelijke rijkdommen die deze bevroren wereld herbergt. Zij trachten te ontdekken wat er is gebeurd, nu gebeurt en vooral zal gebeuren met dit enorme schild van ijs, dat in hoge mate bepalend is voor het klimaat van deze kleine planeet.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
DNU Film
Omroep
NTR
Distributie
Argus Film Produktie bv
Titel: Antarctica - A Ticket to Eternity
Jaar: 1995
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011
Terugblik - Rolf Orthel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still