Onstuimig, tragikomisch drama over een jongen uit de provincie die in het Amsterdam van de jaren zeventig een relatie krijgt met een extravagant fotomodel. Samen gaan ze op zoek naar opwinding en avontuur.
Andy is een jongen uit de provincie die, gewapend met een kaasbijltje en een cynisch oog, in het groots en meeslepende Amsterdam is beland. Hij slaat flink om zich heen in het decadente milieu waar hij een extravagant fotomodel tegen het lijf loopt. Zij ziet in Andy een interessant stuk speelgoed en samen gaan ze op zoek naar opwinding en avontuur. Debuutfilm van Frank Wiering met muziek van Normaal en Herman Brood and his Wild Romance. Een onstuimige, tragikomische poging om de tijdgeest van de jaren zeventig te vangen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Sigma Pictures Productions b.v.

Titel: Andy, bloed en blond haar
Jaar: 1979
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01