Ga naar inhoud
Thriller waarin zich middels flashbacks langzaam het verhaal ontvouwt over de jonge fotograaf Alex die voor het eerst sinds jaren zijn ouderlijk huis bezoekt.
Achter een imposant hekwerk met de naam Amnesia ligt een tot autokerkhof omgedoopt landgoed. De jonge fotograaf Alex bezoekt voor het eerst sinds jaren zijn ouderlijk huis. Alex' moeder is ernstig ziek en omdat zijn tweelingbroer Aram 'een paar dagen weg moet' past Alex, samen met een meisje dat hij toevallig op zijn achterbank vindt, een tijdje op zijn moeder. In de thriller AmnesiA ontvouwt zich middels flashbacks langzaam het verhaal. Waarom heeft Alex zo'n moeite met het fotograferen van mensen, intimideert zijn in criminele zaken verwikkelde broer Aram hem openlijk en is zijn moeder een hypochonder? AmnesiA, Koolhovens speelfilmdebuut, maakt deel uit van een reeks films die is geproduceerd in het kader van het project No More Heroes, een initiatief dat jonge getalenteerde schrijvers en filmmakers de kans geeft een speelfilm te realiseren.

Titel: AmnesiA
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2001)
Fedja van Huêt

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2001)
Sacha Bulthuis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.