Ga naar inhoud
Still

Abel

Regie: Alex van Warmerdam
Van Warmerdams speelfilmdebuut is een absurdistisch drama over de 31-jarige Abel die nog steeds thuis woont. Zijn ouders willen dat hun zoon het nest verlaat, maar Abel voelt daar niets voor.
Absurdistisch drama over de 31-jarige Abel die nog steeds thuis woont. Zijn ouders, Victor en Duif, vinden het tijd worden dat hun zoon het nest verlaat, maar Abel voelt daar niets voor. Hij bespiedt de stad door een verrekijker en probeert vliegen in volle vlucht doormidden te knippen. De komst van een televisie zorgt voor de ommekeer. Van Warmerdams speelfilmdebuut won in 1986 twee Gouden Kalveren: voor Beste Lange Speelfilm en Beste Regie.
Titel: Abel
Jaar: 1986
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1990
Retrospectief

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1986)
Laurens Geels
Beste Lange Speelfilm (1986)
Dick Maas
Beste Regie (1986)
Alex van Warmerdam

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1986)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still