Kleurrijke documentaire over de Nederlandse Antillen. John Fernhout filmde het leven en de natuur op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) met veel aandacht voor de muziek.
Kleurrijke documentaire over de Nederlandse Antillen, om meer bekendheid te creëren in Nederland over de overzeese gebieden. John Fernhout filmde het leven en de natuur op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) met veel aandacht voor de muziek. In 1958 wordt de film genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes. De Gouden Palm kreeg Fernhout echter niet. Die ging (ex aequo) naar de Franse inzending La Seine a rencontré Paris van zijn vroegere leermeester, Joris Ivens.

Credits

Titel: A.B.C.
Jaar: 1958
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.