Documentaire over het unieke moment waarop Nederland zijn oorlogsslachtoffers herdenkt, tijdens de twee minuten stilte op 4 mei.
Elk jaar herdenkt Nederland op 4 mei zijn oorlogsslachtoffers. Een uniek moment tijdens dit jaarlijks terugkerende ritueel is de twee minuten stilte. Voor 2 minuten stilte a.u.b. legde filmmaakster Heddy Honigmann in de ochtend en de middag van vierde mei aan verschillende mensen de vraag voor wat deze dag voor hen betekent. Zo brengt ze een bezoek aan onder andere filmmaakster Netty Rosenfeld, schrijfster Anne Enquist, een horecaondernemer op de Dam en de dochter van een NSB-er. Op de avond van vier mei volgen verschillende cameraploegen deze mensen tijdens hun bezoek aan de dodenherdenking en filmen hen tijdens de twee minuten stilte.

Credits

Uitvoerend Producent
Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
NTR

Titel: 2 minuten stilte a.u.b.
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Heddy Honigmann
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.