Ga naar inhoud
Speelfilmdebuut van toneelregisseur Theu Boermans waarin het faillisement van een draadfabriek problemen veroorzaakt in een familiebedrijfje. Naar een toneelstuk van Gustav Ernst.
Speelfilmdebuut van toneelregisseur Theu Boermans naar een toneelstuk van Gustav Ernst. Als een enorme draadfabriek van een klein provinciestadje failliet gaat, betekent dat ook het einde van een klein familiebedrijfje. De spanningen tussen het personeel lopen steeds hoger op, totdat iedereen elkaar verhindert het magazijn te verlaten en de situatie escaleert. In 1994 bekroond met Gouden Kalveren voor Beste Speelfilm, Beste Acteur en Beste Actrice.

Titel: 1000 Rosen
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: 25 Jaar NFF
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Film (1994)
Matthijs van Heijningen
Beste Acteur (1994)
Jaap Spijkers
Beste Actrice (1994)
Marieke Heebink

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2018)
Theu Boermans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still