In een drieluik onderzoekt regisseur Vuk Janic hoe de houding van ouders tegenover het eerste gebod - Ik, de Heer, ben uw God - door het lot van hun kinderen wordt bepaald.
In een drieluik onderzoekt regisseur Vuk Janic hoe de houding van ouders tegenover (het begin van) het eerste gebod Ik, de Heer, ben uw God wordt bepaald door het lot van hun kinderen. Een vrouw die pas na een lange weg van twijfel en doorzettingsvermogen zwanger is geworden, heeft een vaag, hoopvol geloof in een Iets, passend bij het nog ongeboren leven. De ouders in het tweede verhaal zijn echter aan God gaan twijfelen, nadat hun negenjarige zoontje in het zwembad is verdronken. In het laatste verhaal prijst een echtpaar juist de Heer, omdat hun peuter op wonderbaarlijke wijze door een voorbijganger is opgevangen na een val van het balkon. Het zijn stuk voor stuk gewone mensen die in een ongewone situatie terecht zijn gekomen. Janic laat zien dat vooral emotie, en niet ideologie of traditie, de worsteling met het Hogere bepaalt.

Credits

Scenario
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Public Film

Titel: 10 Geboden - Brieven aan God
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01