Speelfilm over twee mensen die elkaar via een 06-advertentie 'ontmoeten' en een stormachtige telefoonrelatie aangaan. In elf episodes is de kijker getuige van hun toenadering en strijd.
Verfilming van het controversiele toneelstuk 06 dat in het voorjaar 1994 met veel succes werd opgevoerd onder regie van Johan Doesberg. Tijdens de theatervoorstellingen keken de bezoekers, ieder in een eigen afgesloten hokje, naar een videoscherm waarop via een zelf te bedienen schakelmechanisme naar eigen believen een acteur of een actrice gevolgd kon worden. Filmmaker Theo van Gogh werd zo gegrepen door wat hij te zien kreeg dat hij besloot tot verfilming over te gaan. Zijn speelfilm 06 vertelt het verhaal van twee mensen die elkaar via een 06-advertentie 'ontmoeten' en vervolgens een stormachtige telefoonrelatie aangaan. In elf episodes is de kijker getuige van hun toenadering en strijd. Anders dan bij het toneelstuk is in de verfilming uiteraard wel gekozen wie in beeld komt.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Montage
Muziek
Productiebedrijf
Dino Filmprodukties

Titel: 06
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Theo van Gogh
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (1994)
Ariane Schluter

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1994)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.