NFF Festi­val­premières

NFF 2001 Kaartje Klein

Het Neder­lands Film Festival komt naar je toe! Geniet van zeven unieke festi­val­premières in het land. Van 24 t/​m 30 september op het rode pluche in een filmthe­ater of bioscoop bij jou om de hoek. Bekijk hieronder het overzicht van films, kies jouw favoriet(en), en koop je tickets!

Kom alvast in de stem­ming en bekijk een aantal trailers op ons YouTubekanaal:

MVIEV 01 Mark de Blok kopie

Mijn vader is een vliegtuig

Open­ings­film
Vrijdag 24 september 

Eva heeft alles: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Maar als haar moeder plot­seling over­lijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze wordt angstig en begint de grip op de werke­lijkheid te verliezen. Als ze besluit haar vader te bezoeken die al meer dan dertig jaar in een psychi­a­trische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthut­sende ontdekkingstocht naar het verleden. Antoinette Beumer verfilmde met dit psychol­o­gische drama haar eigen, gelijk­namige best­seller uit 2018.

Still 1 The Photograph JPG 21

The Photo­graph

Zaterdag 25 september

In The Photo­graph vertrekt de film­maker naar New York om het verhaal achter die ene foto van zijn groot­vader, Juan De Jesus, te achter­halen. Daarop is hij trots en statig vast­gelegd, als een echte heer anno 1920. Belan­grijk detail: Juan was een man van kleur. En zwarte mensen werden aan het begin van de vorige eeuw zelden zó vast­gelegd. Behalve dan in de New Yorkse wijk Harlem en in de foto­studio van James Van Der Zee. Honderd jaar later gentri­ficeert Harlem steeds meer, en is zijn werk nog altijd revo­lu­tionair. Een ode aan de kracht van fotografie in het alge­meen, de foto’s van Van Der Zee in het bijzonder en de bewoners van de historische New Yorkse wijk.

Do Not Hesitate 01 klein

Do Not Hesitate 

Zaterdag 25 september

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun mili­taire voer­tuig met pech middenin de bloed­hete woestijn vast komt te staan. Steeds meer losge­zongen van de werke­lijkheid proberen de mili­tairen het hoofd koel te houden. Rampza­lige gebeurtenissen stapelen zich op nadat de soldaten een veer­tien­jarige jongen volgen naar vijandig gebied, op zoek naar water. Kunnen ze deze jongen wel vertrouwen? Is hun para­noia terecht?

THESPECTACULAR PUPKIN EP03

The Spec­tac­ular

Zondag 26 september

Inter­na­tionale minis­erie over een reeks gruwelijke IRA-aanslagen, die eind jaren tachtig in Limburg plaatsvonden. Tijdens de jacht op de IRA-stri­jders ontstaan vermoe­dens van tegen­werking van hoger­hand, juist wanneer er een verni­eti­gende aanslag dreigt. Teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) opent de jacht op de meedo­gen­loze Fiona Hughes (Aoib­hínn McGin­nity), het enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

R Evolutie foto s Bjorn Frins 5

(R)Evolutie

Maandag 27 september

We schri­jven het jaar 2040. Grote delen van Neder­land zijn over­stroomd en miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg, waar een terreu­ror­gan­isatie de aandacht vestigt op misstanden in de samen­leving. Deze dystopische ensem­blekomedie volgt een aantal mensen in deze wereld waarin veel mogelijk is. Een alles control­erende, zelflerende kunst­matige intel­li­gentie is behulpzaam bij het nemen van hun beslissingen. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belan­grijk lijkt te worden?

Drijfzand Photocredit Emo Weemhoff

Drijfzand

Woensdag 29 september

Psychol­o­gisch drama over een complexe moeder-dochter­re­latie en de weer­slag daarvan op drie gener­aties vrouwen. Suze woont in alle rust samen met haar man en zesjarige dochtertje. Als haar kleur­rijke, excen­trieke moeder Helena hen als verrassing komt bezoeken, slaat de sfeer om. Moeder blijkt een hersen­tumor te hebben en al snel nemen Suzes sluimerende dwangneu­roses weer zorg­wekkende vormen aan. Ze moet een zware keuze maken over haar relatie met haar moeder om zichzelf van deze prob­lematiek te bevrijden.

NR10 Stills 16x9 36 1 scaled

Nr. 10

Slot­film
Donderdag 30 september 

Er is niets veran­derd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek, en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Nr.10 is de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van de zwarte komedie.

Meer premières

Naast de zeven festi­val­premières door het land, gaan tijdens het festival nog meer dan honderd andere produc­ties in première. In Utrecht, maar ook online. Bekijk via de link alle premières!

Poeslief filmstill

Zo beleef je tijdens NFF o.a. de première van Poes­lief 2 (Ignas van Schaick), de in 4k gerestau­reerde AmnesiA (Martin Kool­hoven), Crazy Days (Sanne Rover), Next Space Rebels (Floris Kaayk), Dit ben ik niet (Joris Koptod Nioky), 10 Songs for Charity (Karin Junger), Sisy­phus at Work (Ramón Gieling) en veel meer.

Festivalpremieres in het land

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte