NFF Festivalpremières

NFF 2001 Kaartje Klein

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe! Geniet van zeven unieke festivalpremières in het land. Van 24 t/m 30 september op het rode pluche in een filmtheater of bioscoop bij jou om de hoek. Bekijk hieronder het overzicht van films, kies jouw favoriet(en), en koop je tickets!

Kom alvast in de stemming en bekijk de trailers op ons YouTubekanaal:

MVIEV 01 Mark de Blok kopie

Mijn vader is een vliegtuig (geweest)

Openingsfilm
Vrijdag 24 september

Eva heeft alles: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Maar als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze wordt angstig en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit haar vader te bezoeken die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden. Antoinette Beumer verfilmde met dit psychologische drama haar eigen, gelijknamige bestseller uit 2018.

Still 1 The Photograph JPG 21

The Photograph (geweest)

Zaterdag 25 september

In The Photograph vertrekt de filmmaker naar New York om het verhaal achter die ene foto van zijn grootvader, Juan De Jesus, te achterhalen. Daarop is hij trots en statig vastgelegd, als een echte heer anno 1920. Belangrijk detail: Juan was een man van kleur. En zwarte mensen werden aan het begin van de vorige eeuw zelden zó vastgelegd. Behalve dan in de New Yorkse wijk Harlem en in de fotostudio van James Van Der Zee. Honderd jaar later gentrificeert Harlem steeds meer, en is zijn werk nog altijd revolutionair. Een ode aan de kracht van fotografie in het algemeen, de foto’s van Van Der Zee in het bijzonder en de bewoners van de historische New Yorkse wijk.

Do Not Hesitate 01 klein

Do Not Hesitate (geweest)

Zaterdag 25 september

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech middenin de bloedhete woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de militairen het hoofd koel te houden. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op nadat de soldaten een veertienjarige jongen volgen naar vijandig gebied, op zoek naar water. Kunnen ze deze jongen wel vertrouwen? Is hun paranoia terecht?

THESPECTACULAR PUPKIN EP03

The Spectacular (geweest)

Zondag 26 september

Internationale miniserie over een reeks gruwelijke IRA-aanslagen, die eind jaren tachtig in Limburg plaatsvonden. Tijdens de jacht op de IRA-strijders ontstaan vermoedens van tegenwerking van hogerhand, juist wanneer er een vernietigende aanslag dreigt. Teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) opent de jacht op de meedogenloze Fiona Hughes (Aoibhínn McGinnity), het enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

R Evolutie foto s Bjorn Frins 5

(R)Evolutie (geweest)

Maandag 27 september

We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg, waar een terreurorganisatie de aandacht vestigt op misstanden in de samenleving. Deze dystopische ensemblekomedie volgt een aantal mensen in deze wereld waarin veel mogelijk is. Een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie is behulpzaam bij het nemen van hun beslissingen. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden?

Drijfzand Photocredit Emo Weemhoff

Drijfzand (geweest)

Woensdag 29 september

Psychologisch drama over een complexe moeder-dochterrelatie en de weerslag daarvan op drie generaties vrouwen. Suze woont in alle rust samen met haar man en zesjarige dochtertje. Als haar kleurrijke, excentrieke moeder Helena hen als verrassing komt bezoeken, slaat de sfeer om. Moeder blijkt een hersentumor te hebben en al snel nemen Suzes sluimerende dwangneuroses weer zorgwekkende vormen aan. Ze moet een zware keuze maken over haar relatie met haar moeder om zichzelf van deze problematiek te bevrijden.

Still_Nr. 10

Nr. 10 (geweest)

Slotfilm
Donderdag 30 september

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek, en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders. Nr.10 is de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van de zwarte komedie.

Meer premières

Naast de zeven festivalpremières door het land, gaan tijdens het festival nog meer dan honderd andere producties in première. In Utrecht, maar ook online. Bekijk via de link alle premières!

Poeslief filmstill

Zo beleef je tijdens NFF o.a. de première van Poeslief 2 (Ignas van Schaick), de in 4k gerestaureerde AmnesiA (Martin Koolhoven), Crazy Days (Sanne Rover), Next Space Rebels (Floris Kaayk), Dit ben ik niet (Joris Koptod Nioky), 10 Songs for Charity (Karin Junger), Sisyphus at Work (Ramón Gieling) en veel meer.

Festivalpremieres in het land

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01