Ga naar inhoud
Hoeba2.jpg

Ultrakort

Deze ultrakorte animatiefilms zijn eigenlijk gemaakt als voorfilm bij grote bioscoopfilms. Maar deze vijf verrukkelijke opwarmertjes krijgen tijdens het festival een eígen voorstelling - en je ziet ze hier als eerste!

Sinds 2009 schrijft het Nederlands Filmfonds jaarlijks een competitie uit voor de realisering van ultrakorte animatiefilms van eigen bodem. Dit is de nieuwste oogst uit dit speelse ontwikkelingsprogramma. Back-to-back vertoond én met inleiding en dankwoord van de aanwezige makers. Vanaf 15.00 in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg.

Het programma 2022:

Stilleven met vrouw, thee en brief (regie: Tess Martin)
Een animatieportret van een vrouw in twee fasen van haar leven. Op de foto in het verstilde tafereel schrijft ze de brief die naast de foto op tafel ligt, klaar om gelezen te worden.

Dog Days (regie: George Hampshire)
Een definitieve punt zetten achter zijn relatie? Zo ver is Tim nog niet. In een opwelling grijpt hij in deze animatie het achtereind van de teckel van zijn ex beet. Arm beestje, en arme Tim.

De kameleon (regie Pim ter Braak)
Bonte animatiefilm waarin een kameleon overuren maakt om onzichtbaar te blijven voor alle mogelijke gevaren op haar pad.

Hoeba! (regie Sem Assink)
Drenthe, 4000 jaar voor onze jaartelling (om en nabij). Vier primitieve mannetjes bundelen de krachten om iets te bouwen dat ze beschermt tegen het gure weer. Maar wat?

Fly (regie Patty Stenger)
De levenslust spat er vanaf in deze expressieve animatiefilm. Een dame op leeftijd wil het leven vieren en de liefde consumeren. Haar bemoeizuchtige dochter heeft het daar zwaar mee.

Premières