Twee vrouwen

George Sluizer Speelfilm - 1979 - 110 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Naar de gelijknamige roman van Harry Mulisch. Gescheiden vrouw van veertig wordt verliefd op een jong meisje. Een relatie bloeit op, totdat het meisje er vandoor lijkt te zijn gegaan met de ex van de vrouw.

De veertigjarige Laura leeft in Amsterdam, in een wereld vol boeken en schatten van het museum waar ze werkt. Ze is al enkele jaren gescheiden. Op een dag raakt ze tot haar verbazing verliefd op de twintigjarige Sylvia. De relatie bloeit op. Totdat Sylvia er vandoor gaat met Alfred, de ex van Laura. Om zwanger te worden, zo vertelt ze als ze na enkele maanden weer boven water komt. Als ze die avond hun hereniging vieren, staat Alfred plotseling op de stoep. Hij wil graag even met Sylvia praten. Naar de gelijknamige roman van Harry Mulisch.

Credits

Producent(en) George Sluizer
Anne Lordon