Sonny Boy

Maria Peters Speelfilm - 2010 - 132 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Ricky Koole

Beste Camera

Beste Muziek Henny Vrienten

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Waldemar, een Surinaamse jongeman, reist in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Holland om te studeren. Daar wordt hij verliefd op zijn huisbazin Rika. De tegenstellingen konden niet groter zijn: hij is jong en zwart, zij is zeventien jaar ouder, blank en een gescheiden moeder van vier kinderen. Hun relatie wordt door de omgeving openlijk afgekeurd, maar de liefde en hun eigen zoontje houdt hen op de been tijdens de crisisjaren. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluit dit opmerkelijke stel onderduikers te helpen, met gevaar voor eigen leven.
Deze waargebeurde geschiedenis van twee ‘gewone’, onbekende mensen, werd opgetekend door journaliste Annejet van der Zijl in de bestseller Sonny Boy (2004). Maria Peters tekende voor de regie. Een ambitieus filmproject, waarin ook rollen zijn weggelegd voor een groot aantal bijzondere locaties; van het antieke Paramaribo tot het Nederland uit de crisistijd en de concentratiekampen in WO II.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Roswitha Ester
Torsten Reglin
Dirk Impens
Peter Jan Brouwer
Camera
Walther Vanden Ende
Production Design
Montage
Sound Design
Wim Post
Set geluid
René van den Berg
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland