De zondagsjongen

Pieter Verhoeff Speelfilm - 1991 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van de debuutroman van Cherry Duyns over het leven van een jongen die in 1944 werd geboren in een Duits-Hollands artiestengezin.

Verfilming van Cherry Duyns' debuutroman over het leven van een in 1944 uit een Duits-Hollands artiestenduo geboren jongen. Het is juni 1988. Onderweg naar zijn familie in Duitsland wordt de man in de trein geconfronteerd met voetbalsupporters die voor de Europese voetbalkampioenschappen de wedstrijd Nederland-Duitsland zullen bijwonen. Het herleven van anti-Duitse sentimenten roept herinneringen op uit zijn jeugd. De zondagsjongen is een met flashbacks gelardeerde film over loyaliteit, liefde, verraad en bevrijding.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Edwin Verstegen
Production Design
Dorien de Vos
Montage
Ot Louw
Ewoud Hendriksen
Mixage
Ad Roest
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland