De oplossing?

Sander Francken Speelfilm - 1983 - 65 min.

Gouden Kalf-winnaar

Eervolle Vermelding Sander Francken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm over opkomend facisme waarin vijf jonge mensen een garage van de ondergang willen redden. Ze zijn een aantrekkelijke prooi voor een 'nieuwe' politieke partij en komen alle vijf voor een keuze te staan.

Het gaat slecht met Garage Van Dijk. Crisis. Het regent rekeningen. Vijf jonge mensen proberen te redden wat er te redden valt. Ze vormen een aantrekkelijke prooi voor een 'nieuwe' politieke partij. Alle vijf komen ze voor een keuze te staan. Een film over opkomend facisme, gemaakt in opdracht van de Anne Frank Stichting. Aanvankelijk wilde de jury van de Nederlandse Filmdagen deze film in 1983 bekronen met het Gouden Kalf voor Beste Film maar hij bleek niet te voldoen aan de reglementen.

Credits

Scenario Gert Fokkens
Sander Francken
Producent(en) Harry de Winter
Productiebedrijf
ID Productions
Camera
Marc Felperlaan
Production Design
Sjaak van Paassen
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland