Baby Blue

Theo van Gogh Speelfilm - 2000 - 94 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Grotendeels Engels gesproken psychologische thriller over een verzekeringsagent die vreemdgaat met zijn nieuwe overbuurvrouw. Samen beramen ze een plan om haar echtgenoot uit de weg te ruimen.

Als film noir bestempelde, grotendeels Engels gesproken, psychologische thriller speelt zich af tijdens een hete zomer in een kille nieuwbouwwijk. Het leven van verzekeringsagent Peter en zijn als stewardess werkzame vrouw Marian verandert abrupt als tegenover hen een Brits stel komt wonen. Peter is onder de indruk van de mysterieuze mooie Laura wiens oudere partner Ron, net als Marian, veel in het buitenland verkeert. Na het verlies van zijn baan worden Peters visites aan Laura steeds frequenter. Laura's ogenschijnlijk perfecte huwelijk blijkt een zwarte zijde te hebben en ook Peters relatie met Marian is inmiddels bekoeld. Peter en Laura voelen zich zo tot elkaar aangetrokken dat ze een ingenieus plan beramen om Ron uit de weg te ruimen. Er volgt een reeks van intriges en seksuele intimidaties.

Credits

Scenario Tomas Ross
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Ruud van Dijk
Montage
Set geluid
Gusta van Eijk
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland