<strong>Zeezucht</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/marlies-van-der-wel?film=zeezucht', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Marlies van der Wel' });" text="Marlies van der Wel">Marlies van der Wel</a>, 2015<br>Korte Film<br> <strong>Zeezucht</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/marlies-van-der-wel?film=zeezucht', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Marlies van der Wel' });" text="Marlies van der Wel">Marlies van der Wel</a>, 2015<br>Korte Film<br> <strong>Zeezucht</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/marlies-van-der-wel?film=zeezucht', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Marlies van der Wel' });" text="Marlies van der Wel">Marlies van der Wel</a>, 2015<br>Korte Film<br>

Zeezucht

 (Jonas and the Sea)
Stormachtige nachten, dromerige dagen aan strand en zee, de betovering van de wereld onder water. Het leven van de oude jutter Jonas in handgeschilderde animatiebeelden gecombineerd met fotowerk en eenvoudige digitale elementen. Sinds zijn kindertijd droomt Jonas van een leven tussen de vissen en bouwt hij bizarre installaties om het onmogelijke te realiseren. De vissers van het dorp kijken nieuwsgierig toe in deze melancholieke vertelling over een tragische held die weet dat de tijd dringt.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2015
Lengte12 minuten
ProductielandNederland
Websitezeezucht.com
RegisseurMarlies van der Wel
ProducentRoel Oude Nijhuis
Uitvoerend ProducentMarieke Konijn
ScenarioMarlies van der Wel
ScenarioRuben Picavet
Sound DesignShark HaaiFraaiDeluxe
MuziekTim van Berkenstijn
AnimatieMarlies van der Wel
AnimatieNadia Meezen
AnimatieJoyce Stenneke
Productiebedrijf100% Halal