<strong>Shutters</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jamie-de-jonge?film=shutters', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jamie de Jonge' });" text="Jamie de Jonge">Jamie de Jonge</a>, 2017<br>Korte Film<br> <strong>Shutters</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jamie-de-jonge?film=shutters', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jamie de Jonge' });" text="Jamie de Jonge">Jamie de Jonge</a>, 2017<br>Korte Film<br> <strong>Shutters</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jamie-de-jonge?film=shutters', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jamie de Jonge' });" text="Jamie de Jonge">Jamie de Jonge</a>, 2017<br>Korte Film<br>

Shutters

 
In een klein dorp spelen kinderen op straat. Een jongetje wordt uitgenodigd om mee te spelen, maar zijn moeder steekt daar een stokje voor. Hij moet na schooltijd direct naar huis. Niks spelen of voetballen, maar lezen wat moeder hem voorschotelt, en studeren. De gevolgen van de opvoeding blijken schokkend. Deze animatiefilm laat de subtiele manieren en verstrekkende gevolgen van de indoctrinatie van kinderen zien.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte4 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJamie de Jonge
ProducentJamie de Jonge
GeluidsnabewerkingRik Kooyman
Sound DesignRik Kooyman
MuziekRik Kooyman
AnimatieJamie de Jonge
ProductiebedrijfWillem de Kooning Academie
ProductiebedrijfJamie de Jonge