<strong>Mojave</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/chris-teerink?film=mojave', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Chris Teerink' });" text="Chris Teerink">Chris Teerink</a>, 2004<br>Korte Documentaire<br>

Mojave

 
Een leven in leegheid; zo is het bestaan in de Mojave-woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten te typeren. Niets blokkeert de horizon, de luchten zijn eindeloos, alsook het landschap, dat zich overdag heet en droog uitstrekt. De wind heeft er vrij spel, vee heeft de ruimte en wie er toch woont, zoekt zijn toevlucht in een veredelde stacaravan. Wat beweegt mensen in deze omgeving te willen wonen? Regisseur Chris Teerink vroeg een aantal bewoners naar hun motieven. De verweerde mannen zijn cowboys, die zo uit een willekeurige western zouden kunnen zijn weggelopen. Eén van hen verhaalt hoe zijn eerste vrouw een paar jaar na hun huwelijk al overleed. `Mijn tweede vrouw kon er wel tegen,' vervolgt de man. 'Maar zij was dan ook in Texas tussen het vee opgegroeid.' De film geeft fascinerende beelden van een zinderende woestijn. 's Avonds flikkeren de lichten van een moderne stad in de verte, maar de cowboys leven liever in een omgeving waar je niet ongestraft onvoorbereid naar buiten kunt gaan.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2004
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
RegisseurChris Teerink
ProducentJeroen Beker
ProducentFrans van Gestel
CameraGary Clarke
Set GeluidEric Leek
Set GeluidMark Wessner
EditorMark Glynne
ProductiebedrijfMotel Films
TV companyVPRO TV