<strong>Allemaal film</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/hans-pool?film=allemaal-film', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Hans Pool' });" text="Hans Pool">Hans Pool</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/leo-de-boer?film=allemaal-film', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Leo de Boer' });" text="Leo de Boer">Leo de Boer</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/noud-holtman?film=allemaal-film', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Noud Holtman' });" text="Noud Holtman">Noud Holtman</a>, <a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/aliona-van-der-horst?film=allemaal-film', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Aliona van der Horst' });" text="Aliona van der Horst">Aliona van der Horst</a>, 2007<br>Korte Documentaire<br>

Allemaal film

 
In navolging van de serie Allemaal theater, op initiatief van Joop van den Ende, verscheen de serie Allemaal film. Negen documentaires schetsen een beeld van de Nederlandse filmgeschiedenis, van 1945 tot nu, zoals de ondertitel aangeeft. De serie biedt een feest van herkenning of een prachtige kennismaking met het nationale erfgoed. De serie volgt de successen en teleurstellingen van filmmakers en andere mensen uit het vak, de publieke belangstelling en de pers. Er is ruime aandacht voor legendarische momenten en interessant archiefmateriaal, rijkelijk geïllustreerd met filmfragmenten. Net als in Allemaal theater is de presentatie in handen van Jeroen Krabbé, die de hele wereld over mocht vliegen om de filmmensen te interviewen die inmiddels elders neergestreken zijn.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2007
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
RegisseurHans Pool
RegisseurLeo de Boer
RegisseurNoud Holtman
RegisseurAliona van der Horst
ProducentFrank de Jonge
Uitvoerend ProducentIlja Roomans
Uitvoerend ProducentFabie Hulsebos
CameraMark Bakker
CameraJackó van 't Hof
Set GeluidAlex Booy
Set GeluidBert van den Dungen
Set GeluidJan Wouter Stam
Set GeluidWouter Veldhuis
Set GeluidJac Vleeshouwers
Sound DesignHugo Dijkstal
EditorJelle Redeker
EditorPatrick Janssens
EditorBart van den Broek
EditorMario Steenbergen
MuziekHenny Vrienten
ProductiebedrijfIDTV Docs
TV companyAVRO TV